Puikiai rungtyniaujantis Ž.Žiukas pakilo į viršų geriausių RKL įžaidėjų sąraše

Penktadienio vakarą vykusiose Regionų krepšinio lygos (RKL) rungtynėse Anykščių „KKSC-Elmis“ namuose 63:93 nusileido B diviziono B grupės turnyrinės lentelės pirmoje vietoje esančiai Vilniaus „Stekas-Rivilė“ komandai. Šeimininkų gretose labiausiai išsiskyrė kapitonas Gaudvinas Šniaukštas, surinkęs 19 taškų ir Žygimantas Žiukas, kuris nepaliauja stebinti savo fantastišku žaidimu.

Anykštėnų atakų organizatorius rungtynėse su „Stekas-Rivilė“ komanda ne tik puikiai skirstė perdavimus komandos draugams, bet ir buvo labai arti trigubo dublio, pritrūko vos 4 atkovotų kamuolių! Gynėjas pelnė 12 taškų, atliko 12 rezultatyvių perdavimų, atkovojo 6 kamuolius ir surinko 19 naudingumo balų.

Įžaidėjas gruodžio 1 dieną rungtynėse su Kauno „Perkūnas-Vytrita“ komanda atlikdamas 12 rezultatyvių perdavimų pasiekė asmeninį rekordą, kuris jam leido pakilti į RKL B diviziono ketvirtąją vietą geriausiai kamuolius skirstančiųjų krepšininkų sąraše. Penktadienį vykusiose devintojo turo rungtynėse Ž. Žiukas pakartojo asmeninį pasiekimą ir tai jam leido pakilti į daugiausiai rezultatyvių perdavimų čempionate atliekančių krepšininkų antrąją vietą!

Pagrindinis „KKSC-Elmio“ atakų organizatorius per vidutiniškai 26 žaidimo minutes pelno po 7,8 taško, atlieka 5,9 rezultatyvaus perdavimo ir atkovoja po 5,6 kamuolio.

Žaidėjai pirmaujantys pagal rezultatyvius perdavimus RKL čempionato B divizione:

  1. Aurelijus Jančenko (Šiaulių „Saulės miesto kariai“). Vidurkis: 6,3;
  2. Žygimantas Žiukas (Anykščių „KKSC-Elmis“). Vidurkis: 5,9;
  3. Adomas Sidarevičius (Kauno „Perkūnas-Vytrita“). Vidurkis: 5,3;
  4. Justas Košys (Šilalės „Lūšis“). Vidurkis: 5,3;
  5. Gediminas Žukas (Lietuvos kurčiųjų sporto klubas). Vidurkis: 5,2;

Kitos „KKSC-Elmio“ rungtynės – gruodžio 15 dieną 19:30 val. su Kauno „Snaiperio“ komanda. Kviečiame aktyviai palaikyti savo miesto komandą paskutinėse šių metų RKL rungtynėse. Įėjimas – nemokamas.

akksc.lt

akksc.lt:

Pasidalinkite